button L-DayLesbische en biseksuele vrouwen bevinden zich op het snijvlak van discriminatiegronden. Dat geldt des te meer voor LesBi-vrouwen met een migratie-, of een transgender achtergrond, met een verstandelijke of fysieke beperking, met een donkere huidskleur, in moeilijke financiële omstandigheden, die alleen kinderen opvoeden, die al wat ouder zijn, of net piepjong, … 

L-Day onderstreept juist de kracht van LesBi-vrouwen. Door het beste in zichzelf en elkaar te ontdekken, door verhalen te delen en samen te zoeken naar oplossingen, door samen te genieten ook en netwerken uit te bouwen… L-Day staat voor empowerment van LesBi-vrouwen, zowel binnen de holebibeweging, als binnen de ruimere samenleving.

Als één van de medeorganisatoren breekt RoSa vzw een lans voor een holebivriendelijke vrouwenbeweging en een vrouwvriendelijke holebibeweging. De idee is heel simpel: het uitspreken van die solidariteit als een wens: een happy L-Day! RoSa roept andere organisaties op om hetzelfde te doen.

Steun de L-Day campagne bijvoorbeeld door de button toe te voegen aan je profielfoto op Facebook en/of Twitter via volgende link: http://twibbon.com/support/happy-l-day.

L-day - 7 november 2015 @ cc Mechelen

L-dayDe L-Day gaat door op 7 november in het cc van Mechelen, met de steun van de stad Mechelen en het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Overdag vindt een mix van inhoudelijke en ontspannende workshops plaats. Doorlopend zijn ook aanwezig: een standenmarkt, kinderopvang, foodtrucks, een L-café, et cetera. Tussen 17u en 18u30 staat een panelgesprek gepland rond LGBT's op de werkvloer: 'Uit de kast: werkt beter', gemodereerd door Nathalie Delporte en ondersteund door Steptoe, Accenture, Belgian Business Associaton, ABVV, P&G en Workplace Pride Foundation. 's Avonds worden de discolampen aangezet voor de L-soirée. Dokter T, dj digna en Jerome draaien dansbare plaatjes uit de 70's, 80's en 90's tot nu. Voor elke leeftijdscategorie wat wils dus.


Voor het volledige programma:  www.l-day.be.

 

RoSa vzw op de L-day 2015

Ook RoSa vzw zal aanwezig zijn in het cc van Mechelen op 7 november. RoSa biedt op de L-day twee workshops aan, namelijk 'Voeten onder tafel' & 'Lesbisch en seksistisch. Kan dat?'.

De workshop 'Voeten onder tafel' staat gepland van 11u30 tot 12u30 en gaat dieper in op de vraag: Hoe eerlijk wordt het werk in huis verdeeld? Gelijke kansen in de buitenwereld beginnen vaak met gelijke kansen thuis, maar in de praktijk komt een gelijke verdeling bijna nooit voor! In de workshop gaan we aan de hand van praktische oefeningen na hoe het voor de deelnemers werkt. Bedoeling is om te komen tot minder ruzie en spanningen en tot meer Happy LesBi’s!

De workshop 'Lesbisch en seksistisch. Kan dat?' gaat door van 15u30 tot 16u45. In deze workshop nemen de deelnemers hun eigen (onbewuste) vooroordelen onder de loep. Behoren tot een minderheid en zelfs het slachtoffer worden van discriminatie is namelijk geen garantie voor een open en tolerante houding ten opzichte van andere minderheden. Op een speelse en interactieve manier gaan we op zoek naar de eigen vooroordelen ten opzichte van de eigen groep en ‘de anderen’.

Daarnaast zal RoSa ook doorlopend aanwezig zijn met een stand/pop-upbibliotheek in het thema van de dag. Een stand dus met een schat aan boeken over LesBi-zijn, LesBi-kunst, LesBi-humor, ... RoSa-medewerkers geven je verder ook graag een woordje uitleg over de werking van RoSa. Ook met specifieke vragen over projecten, ideeën of onderzoek kan je bij hen terecht.

Allen daarheen dus!

Inschrijven kan via deze link: http://www.l-day.be/content/inschrijven

Meer informatie

Wie op zoek is naar meer LesBi-nieuws of -literatuur, kan terecht op www.rosadoc.be en www.rosadoc.be/holebi. RoSa's online catalogus kan het best worden doorzocht op (een combinatie) van volgende trefwoorden: holebi / lesbische vrouwen / biseksualiteit / homoseksualiteit / relaties / ...