Actueel in het nieuws

Campagnebeeld EPD 2020 2MB 1448x2048De Belgische Equal Pay Day valt dit jaar, in lijn met nieuwe loonkloofberekeningen, op 27 maart. Later dan volgens eerdere berekeningen, wat wil zeggen dat de loonkloof v/m nog groter is dan eerst gedacht. Vrouwenbeging zij-kant zet hun jaarlijkse campagne dit jaar kracht bij met de slogan 'Wacht met kinderen tot aan je pensioen"

IW2020Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Er wordt dan geprotesteerd, gestaakt en actie gevoerd tegen de ongelijke behandeling van vrouwen. Ook vinden er conferenties, lezingen en andere evenementen plaats, met als doel de solidariteit tussen vrouwen te versterken en een betere toekomst te garanderen voor huidige en toekomstige generaties.

Vrouwenstaking 2020Dit jaar wordt, na een geslaagde editie vorig jaar, een tweede nationale vrouwenstaking georganiseerd om aan te tonen dat, wanneer vrouwen het werk neerleggen, de wereld stilvalt. Omdat Vrouwendag dit jaar op een zondag valt, duurt de staking dit jaar tot en met maandag 09.03 om het economische belang van vrouwen uit verschillende sectoren zichtbaar te maken. RoSa vzw steunt de actie. Zowel de bibliotheek als het kantoor blijven gesloten op maandag 9 maart 2020.

wowmen kleinHier vind je een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in de RoSa-bibliotheek, die we mee organiseren of waarvan we partner zijn.