Ontlenen

  • bibpeanutsBoeken ontlenen is gratis, u betaalt slechts 1€ inschrijvingsgeld per kalenderjaar.
  • U mag tot vijf boeken tegelijk meenemen voor een maand. Per boek betaalt u 3€ waarborg in cash of met Bancontact, een som die u integraal terugkrijgt wanneer de boeken op tijd en onbeschadigd ingeleverd worden.
  • Eénmaal verlengen kan: per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 02 511 56 22. Gereserveerde boeken worden niet verlengd. Reserveren van boeken kan aan de balie, per mail of telefoon.

RoSa's uitleenreglement

Plaatsing

  • De boeken in de RoSa-bib (Zennestraat 40) staan niet alfabetisch gerangschikt, maar per thema. Het open-kastsysteem laat toe dat u zelf de boeken uit het rek kunt nemen.
  • Op onze website reeds boeken gezien die u wenst te raadplegen? Noteer zeker de RoSa-exemplaarnummers: die hebt u nodig om de boeken te localiseren (en zo vinden ook de RoSa-medewerkers de boeken het snelst terug).
  • U neemt bepaalde geraadpleegde boeken toch niet mee naar huis? Laat de boeken na gebruik gerust op de tafels liggen, wij plaatsen ze zelf terug in de rekken. 
  • Een aantal werken worden niet uitgeleend zoals thesissen, oudere boeken, naslagwerken.

De tijdschriften en knipselmappen zijn momenteel ondergebracht naast de kantoren van RoSa vzw (Zennestraat 30). Artikels kunnen geraadpleegd en gekopieerd worden.bibdigital Indien u graag de tijdschriften en knipselmappen wenst te raadplegen, meld u dan aan de balie van die bibliotheek (Zennestraat 40) aan en een medewerker van RoSa helpt u graag verder.

Comfort

In de RoSa-bib is gratis WIFI voorzien. Zo kan u gerust ook opzoekwerk doen via onze website of ruimer online. Er staan grote en kleine werktafels met eronder stopcontacten voor het opladen van uw laptop. De RoSa-bib is een ideale omgeving om in alle rust te werken.

Ook bruisend en plat water is gratis beschikbaar.

De kantoren van RoSa vzw beschikken over een fotokopieermachine waar u gebruik van kunt maken. U betaalt uw kopies cash: 0,10 € per kopie in A4-formaat en 0,20 € voor A3.

Uw eerste keer ? 

Bel aan bij de RoSa-bibliotheek (Zennestraat 40) of de RoSa-kantoren (Zennestraat 30). Bij het betreden van de RoSa-bib zal u vlak voor u de ontvangstbalie zien, waar een RoSa-medewerker zit. bibliotheek digibibDie zal u - indien nodig - uitleggen hoe de catalogus werkt en welke trefwoorden voor uw onderwerp/interesse het meest geschikt zijn. Om tijd te winnen kunt u vooraf een lijst met titels over uw onderwerp aanvragen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil u RoSa's archieven raadplegen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te laten weten wanneer u een afspraak wenst te maken en welke archiefdozen u wil inkijken. Momenteel zijn de RoSa-archieven ondergebracht bij AVG-Carhif. Het raadplegen zal dus bij hen gebeuren. We sturen u echter graag naar de juiste contactpersonen door.