Bibliotheek

netbinnenBekijk hier welke boeken heel recent in de RoSa-bibliotheek zijn binnengekomen, nog voordat ze in de catalogus verschijnen of voor uitleen ter beschikking zijn. Laat je alvast inspireren door de grote variatie aan titels en thema's ...

Update: 13 januari 2020 

rozecitatenSinds 1978 verzamelt RoSa vzw ook systematisch boeken en tijdschriften over lesbische vrouwen, lesbische bewegingen, lesbische cultuur en holebiseksualiteit in het algemeen. Door de jaren heen werd dit uitgebreid met literatuur waarin ook bredere LHBTQ+ -thema's aan bod komen, met specifieke aandacht voor de link LHBTQ+ en gender. Deze omvangrijke verzameling kan door iedereen - net als de rest van de collectie - gratis geraadpleegd worden. We zetten in dit katern graag een aantal publicaties uit de 21ste eeuw in de kijker. 

keepcalmEen nieuw academiejaar betekent ook nieuwe onderzoeksplannen en -plichten. Paper, eindwerk of masterproef - klein of groot, RoSa vzw biedt per studierichting of interessegebied inspiratie voor onderzoek, mét genderinvalshoek. Zelf een idee, maar niet zeker of het een onderzoek waard is? Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we helpen je graag op weg. #Letsgo

Update: 22 januari 2020

Onder RoSa's leeslampThematisch boekenpodium met RoSa's leessuggesties. Thema: feminisme(n) in beweging.

Update: 12 september 2017

maandOktober staat bij RoSa helemaal in het teken van de student. RoSa biedt de mogelijkheid om op een interactieve en onderbouwde wijze kennis te maken met gender, feminisme en gelijke kansen m/v of je in heel specifieke invalshoeken te verdiepen. We kijken het samen in en bieden advies en info voor onder meer papers en masterproeven. Op 12 oktober is er een gratis workshop 'Gender for Dummies'. Inschrijven is wel noodzakelijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Aanwinsten

De collectie van de RoSa-bibliotheek is een work in progress. Bekijk de nieuwste aanwinsten in de RoSa- bibliotheek, ingedeeld per thema.

Update maart 2019

tijdschriftDe bibliotheek bevat een indrukwekkende verzameling tijdschriften die een unieke bron vormen voor onderzoek naar acties van de Belgische en internationale vrouwenbeweging. Ze bieden de mogelijkheid om een evolutieschets te maken van berichtgeving over vrouwenvraagstukken die tot op vandaag niemand onberoerd laten.  

RoSa verzamelt en bewaart sinds enkele jaren digitale documenten over gelijke rechten m/v, gender en feminisme. Teksten die we vrij mogen verspreiden kun je zo op je eigen laptop downloaden en lezen. Teksten met copyright kun je in de RoSa-bibliotheek komen lezen.

Subcategorieën

De RoSa-bibliotheek is een onschatbare bron van informatie voor al wie geïnteresseerd is in gender. Op geregelde tijden presenteren we je hier een bespreking van een boek uit onze collectie dat ons opvalt. Nu eens is dat een spraakmakende nieuwkomer, dan weer een vergeten klassieker.

Aanvullende gegevens